Чи буває крепатура очей?

05.02.2024

Кожен відчував невеликий біль у м'язах після фізичного навантаження. Ми вже розповідали, що це пов'язано із накопиченням молочної кислоти у м'язах.

Але в очах також є м'язи. Логічно припустити, що у них може накопичуватися молочна кислота.

Як і будь-які м'язи, окорухові м'язи так само можуть відчувати крепатуру. Особливо це стосується людей, які часто працюють за комп'ютером. Їхні м'язи згодом відвикають від динамічної роботи і у важких випадках можуть відчувати крепатуру при різкому підвищенні активності.

Вправи для м'язів очей дуже прості. Щоб їх виконувати, не треба відвідувати тренажерний зал або використовувати додаткове обладнання. Але роблять їх, на жаль, одиниці. І те, в основному ті, у кого вже є проблеми із зором або окоруховим апаратом. Думаєте, поки ми дивимося, читаємо, працюємо, м'язи самі тренуються? Ні, м'язи очей потрібно зміцнювати і підтримувати в тонусі так само, як і всі інші м'язи тіла.

Чи будуть у вас сильні руки, якщо ви не віджимаєтесь, не підтягуєтеся і не робите вправи з гантелями? Навряд чи. Так, тренуючи очні м'язи ви не отримаєте гарного візуального ефекту у вигляді великих біцепсів та трицепсів, але хіба здоров'я очей не важливіше?

Саме від роботи м'язів очей багато в чому залежить здатність до акомодації. Вони стискають і розтискають очні яблука, забезпечують точність та швидкість їх рухів. Спеціальна гімнастика – один із найпростіших засобів профілактики очних захворювань. А саме: переклади погляду в різні боки, обертання та силові навантаження

Не сподівайтеся, що регулярно рухаючи очима у різні боки, ви відновите зір. Якщо воно погане, вам до офтальмолога, який підбере і вправи, і лікування. В ідеалі ви повинні самі розуміти, які м'язи ви тренуєте, виконуючи вправи, за що вони відповідають і як працюють. Важлива правильна послідовність та регулярність навантажень.

Центр зору мережі «Оптика 1.0» більше 10-ти років успішно займається лікуванням таких очних захворювань, як амбліопія, міопія та гіперметропія. Правильно підібраний комплекс вправ – запорука Вашого майбутнього 100% зору. Довірте своє здоров'я професіоналам. Запишіться на прийом до офтальмологів Центру зору «Оптика 1.0» вже сьогодні!

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Казацкий Вал 2
Телефон: +38(099) 359-35-36